Білий дім прокоментував заяви Макрона щодо відправки військ в Україну

Читать на русском
У США відреагували на заяву президента Франції, який не виключив участі наземних військ європейських країн у війні в Україні.
АрміяInform

У Білому домі заявили, що Сполучені Штати Америки не відправлятимуть своїх солдатів для участі в бойових діях на території України.

Про це представник Ради національної безпеки Едрієнн Вотсон заявила виданню Le Monde, а також цю інформацію підтвердив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу.

Як зазначається, у Білому домі відреагували на заяви президента Франції Еммануеля Макрона, який не виключив відповідну можливість у довгостроковій перспективі.

«Президент Байден ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати не будуть посилати війська воювати в Україну», - йдеться у заяві Вотсон.

Як додала представниця адміністраціїї президента США, Байден вважає, що перемога вимагає військової допомоги, яка наразі заблокована Конгресом.

При цьому, у Держдепі також відповіли на заяву президента Франції, який не виключив участі наземних військ європейських країн у війні в Україні.

«Президент Байден чітко наголосив, ще за понад два роки до вторгнення росії в Україну, що він не надсилатиме американських солдатів воювати в Україні», - зауважив представник Держдепу.

Нагадаємо, вчора перед зустріччю союзників у Парижі прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни НАТО та ЄС обговорюють можливість відправлення своїх військових до України на основі двосторонніх договорів у сфері безпеки.

Після переговорів президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що відправлення сухопутних військ західних країн в Україну справді обговорювалося. Проте присутні не дійшли консенсусу з цього питання.

Сьогодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не має планів відправляти свої війська в Україну.

Згодом у Зеленського також прокоментували заяви про можливе відправлення військ НАТО в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: