Зеленський відреагував на заяви про можливе відправлення військ союзників в Україну

Читать на русском
Зеленський має намір обговорити можливість відправлення військ НАТО в Україну безпосередньо із президентом Франції Макроном, який публічно озвучив цю ідею.
Фото: vikna.tv

Президент Володимир Зеленський має намір обговорити можливість відправлення військ НАТО до України безпосередньо з лідером Франції Еммануелем Макроном, який привселюдно озвучив цю ідею.

Таку заяву глава держави зробив на брифінгу після саміту «Україна - Південно-Східна Європа» в Албанії.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Зеленський зазначив, що фізично не був присутній на зустрічі західних лідерів у Парижі, але до цього Макрон говорив йому про те, що буде озвучувати нові ідеї, спрямовані на посилення України.

«І він сказав, що поділиться зі мною інформацією, коли приїде в Україну. Мені здається, Макрон вже офіційно сказав, що буде тут у середині березня. Я думаю, що він поділиться зі мною, і я з радістю буду відповідати на подібні запитання. Тому що я буду глибоко у деталях», – заявив президент.

Зеленський додав, що будь-які ініціативи, спрямовані на посилення України в рамках її боротьби з російською агресією, будуть хорошими для всього світу.

Нагадаємо, вчора перед зустріччю союзників у Парижі прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни НАТО та ЄС обговорюють можливість відправлення своїх військових до України на основі двосторонніх договорів у сфері безпеки.

Після переговорів президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що відправлення сухопутних військ західних країн в Україну справді обговорювалося. Проте присутні не дійшли консенсусу з цього питання.

Згодом генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не має планів відправляти свої війська в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: