Глава Міноборони Словаччини заявив, що замість військ НАТО до України потрібно повернути її чоловіків

Читать на русском
Міністр оборони Словаччини заявив, що краще відправити до України її боєздатних чоловіків, аніж війська НАТО.
Фото: Štandard

Міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк заявив, що відправлення військ НАТО до України – це «жорстка червона лінія». Натомість краще повернути в Україну її чоловіків, які потрапляють під мобілізацію.

Він сказав про це в ефірі ток-шоу V Politika.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

За словами міністра, замість того, щоб «реалістично дивитися на війну», дехто закликає до збільшення постачання зброї Україні та ескалації конфлікту.

«Але відправлення військ із країн-членів НАТО до України — це жорстка червона лінія, перетин якої значно збільшить ризик глобального конфлікту. Якби наші палії війни серйозно ставилися до підтримки України та перемоги над росією, вони б закликали до повернення придатних (до військової служби – ред.) українців на батьківщину», – заявив Каліняк.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявляв, що його країна не збирається відправляти військових до України, але поважатиме рішення про це інших держав.

Днями віцеспікер парламенту Словаччини Андрій Данко заявив, що росію не можна вважати агресором, оскільки вона «захищає свої інтереси».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: