Столтенберг порадив Макрону проконсультуватися з НАТО щодо заяв про відправку військ в Україну

Читать на русском
Столтенберг дистанціювався від недавніх заяв Макрона про те, що союзники не повинні виключати розміщення військ Альянсу в Україні.
Фото: picture alliance/dpa

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дистанціювався від недавніх заяв президента Франції Еммануеля Макрона про те, що союзники не повинні виключати розміщення військ Альянсу в Україні.

Заяву політика цитує Sky News.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Він підкреслив, що НАТО, як і раніше, не має планів щодо відправлення військ в Україну, оскільки Альянс «не є стороною конфлікту».

За його словами, навіть якщо країни НАТО вирішать в індивідуальному порядку відправити війська в Україну, це вплине на всіх союзників загалом, оскільки вони пов'язані пактом про колективну оборону.

На запитання, чи припустився Макрон помилки, коли сказав про «стратегічну двозначність» щодо можливого розміщення західних військ, Столтенберг відповів: «Я думаю, потрібно, щоб ми проконсультувалися і щоб у нас був загальний підхід до таких важливих тем, тому що вони важливі для всіх нас».

Нагадаємо, Макрон нещодавно запевнив, що Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України. Він також пояснив, за яких умов французькі війська можуть бути введені в Україну.

Напередодні в МЗС Литви заявили, що настав найкращий час для дискусій про війська НАТО в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: