У МЗС Литви заявили, що настав найбільш слушний час для дискусій щодо військ НАТО в Україні

Читать на русском
Союзники повинні вести активну дискусію про відправку військ на територію України, оскільки зараз найкращий час для цього.
Фото: ukrainianworldcongress.org

Союзники повинні вести активну дискусію про відправку військ на територію України, оскільки зараз найкращий час для цього.

Таку думку висловив глава МЗС Литви Ґабріелюс Ландсбергіс в інтерв'ю виданню Ouest France.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

«Зараз слушний час, щоб обговорити це. Початок розмови скасовує червоні лінії, які ми наклали самі на себе», – сказав міністр.

Він заявив, що підтримує більшу залученість НАТО «на місцях», і що цей рік може стати вирішальним для закінчення війни росії проти України.

«Ситуація не покращується, навіть попри те, що українці виявляють неймовірну сміливість. Але вирішальний характер бою залежить від західних столиць. Чи можемо ми допомогти Україні, щоб вона досягла своєї мети?», – резюмував Ландсбергіс.

Нагадаємо, 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що «не виключає відправлення західних військ в Україну». Він також запевнив, що Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України.

А вчора міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зробив заяву про те, що військові із країн НАТО вже присутні на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: