Блокада польського кордону: Зеленський анонсував «швидкі кроки» у відповідь

Читать на русском
Володимир Зеленський обговорив з урядом ситуацію з блокадою польського кордону і заявив, що дуже скоро Україна зробить кроки у відповідь.
EPA - ELTA

Президент Володимир Зеленський на селекторній нараді обговорив ситуацію з блокадою польського кордону і заявив, що наступні кроки України будуть дуже скоро.

Подробиці наради він розповів у Telegram.

На протесті польських фермерів помітили плакат із закликом до путіна, поліція відреагувалаПоліція Польщі відкрила справу через скандальний плакат із закликом до диктатора путіна. Польські правоохоронці наголосили, що не допустять порушення закону.

«Сьогодні, окрім щоденних тем, – блокування на польському кордоні. З урядовцями – віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною, міністрами Дмитром Кулебою, Олександром Кубраковим, Миколою Сольським – детально розібрали ситуацію та визначили наші наступні кроки. Вони будуть дуже швидко», – заявив Зеленський.

Він додав, що лібералізація торгівлі з Європейським Союзом має продовжуватись, а ситуативні інтереси не повинні похитнути єдності країн, яким загрожує російська агресія.

Крім ситуації з кордоном, Зеленський на нараді обговорив ситуацію на фронті, зокрема щодо постачання зброї, дронів, боєприпасів, систем РЕБ, а також ситуацію в регіонах.

Нагадаємо, польські фермери продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. У чергах стоять близько 2500 вантажівок.

Учора поляки посилили обмеження руху транспорту на кордоні з Україною, зокрема, не пропускали пасажирські автобуси. Також на деякий час було перекрито залізницю біля пункту пропуску «Медика-Шегині»: там протестувальники висипали українське зерно з вагонів. Вантаж прямував транзитом до Німеччини.

Президент Польщі Анджей Дуда прокоментував протести фермерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: