Міністр сільського господарства Польщі звернувся до фермерів перед повним блокуванням кордону

Читать на русском
Міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Секерський звернувся до фермерів із засторогою перед запланованим повним блокуванням кордону з Україною.
antikor.com.ua

Польських протестувальників застерегли про наслідки від повного блокування кордону з Україною.

Про це пише Polsat News.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Секерський попередив протестувальників, що повне закриття кордону може сприяти зупиненню експорту польських товарів до України. Це може призвести до скорочення багатьох робочих місць.

Секерський заявив, що міністерство хоче розробити двосторонню угоду з Україною, яка б розширила сферу захисту ринку, включивши до неї інші чутливі продукти, такі як цукор, птиця, яйця, фрукти, мед, яблучний сік, олії. Наразі країна заборонила ввезення зернових, ріпаку та соняшнику, а також деяких продуктів переробки.

«Ми б хотіли, щоб результатом нашої спільної роботи стала угода про вирішення поточних проблем та розроблення програми на майбутнє», – наголосив він.

При цьому міністр закликав протестувальників стежити за тим, щоб їхня діяльність завдавала якнайменше неприємностей суспільству.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери з профспілки «Солідарність» запланували блокаду всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною. У відповідь на дії поляків перевізники проведуть акції протесту на трьох пунктах пропуску на кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: