Протести на кордоні з Польщею: фермери блокували залізницю та знову висипали зерно

Читать на русском

Польські протестувальники біля кордону з Україною відкрили вантажний контейнер із зерном та висипали його на колію. На місце приїхала поліція.
Суспільне

Польські фермери вранці 20 лютого перекрили залізницю біля пункту пропуску «Медика-Шегині» на кордоні з Україною. Окрім того, вони знову висипали українське зерно на дорогу.

Про це повідомляє «Суспільне».

«Це реакція на наплив зерна з України. Це дуже погано. Люди в розпачі не можуть утриматися. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська», – заявив співорганізатор протесту Роман Кондрув.

За інформацією «Суспільного», на місце події приїхала поліція. За півгодини польські фермери розблокували залізницю.

Спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону повідомив, що триває блокування шести пунктів пропуску: «Дорогуськ – Ягодин», «Гребене – Рава-Руська», «Медика – Шегіні», «Зосін – Устилуг», «Довгобич – Угринов», «Корчова – Краковець». У чергах стоять близько 2,5 тисячі вантажівок.

Нагадаємо, міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Секерський попередив протестувальників про наслідки повного блокування кордону з Україною.

Президент України Володимир Зеленський учора також висловився з приводу протестів: за його словами, насправді ситуація не в зерні, а скоріше у політиці.

Раніше польські фермери також висипали українське зерно на дорогу: 11 лютого протестувальники зупинили три фури та розсипали зерно, поліція розпочала розслідування. Міністр сільського господарства Польщі вибачився перед Україною за інцидент і заявив, що «фермери не стримали емоцій».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: