Ситуація не в зерні: Зеленський висловився про блокаду українсько-польського кордону

Читать на русском
Україна не може сприймати те, що відбувається на кордоні з Польщею, як щось нормальне. Про це заявив президент Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Україна не може сприймати те, що відбувається на кордоні з Польщі, як щось нормальне чи буденне.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення до нації.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

За його словами, через польський кордон проходить лише 5% усього експорту аграрної продукції.

«Тож насправді ситуація не в зерні, а, скоріше, в політиці. І під Куп’янськом, неподалік від кордону з росією, де не стихає ворожа артилерія, новини з кордону з Польщею виглядають просто знущально», – сказав Зеленський.

Президент вважає, що Україна і Польща повинні виробити спільні рішення, які допоможуть вийти із ситуації.

«Рішення наші з поляками передусім та всіх у Європі, кого турбує доля Європи», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, станом на ранок 19 лютого поляки заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ», «Угринів – Долгобичів», «Устилуг – Зосин», «Шегині – Медика», «Рава-Руська – Гребінне» та «Краковець – Корчова». Найскладнішу ситуацію зафіксовано на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» – там взагалі припинився рух вантажного транспорту.

20 лютого польські фермери з профспілки «Солідарність» запланували блокаду всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною. У відповідь на дії поляків перевізники проведуть акції протесту на трьох пунктах пропуску на кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: