Блокада залізниці на ПП «Медика»: розсипане поляками зерно прямувало транзитом до Німеччини

Читать на русском
Польські протестувальники на кордоні висипали близько чотирьох тонн українського зерна. Вантаж прямував до Німеччини транзитом через Польщу.
Суспільне

Українське зерно, яке польські протестувальники висипали з вантажних вагонів на станції «Медика», прямувало до Німеччини транзитом через Польщу.

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Які компанії є найбільшими експортерами зерна в УкраїніЯкі компанії увійшли до десятки найбільших експортерів українського зерна – на інфографіці Слово і діло.

«Наразі на зазначеній станції перебувають в очікуванні перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією. Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано Польські залізниці та посольство України в Польщі», – повідомили у компанії.

В УЗ закликали протестувальників припинити незаконні дії та вже направила звернення до польських правоохоронних органів.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков назвав черговий інцидент із розсипаним зерном – політичною провокацією, спрямованою на розкол між Україною та Польщею.

Він уточнив, що протестувальники висипали близько 4 тонн зерна із двох вагонів.

«Від зіпсованого зерна ніхто не виграє. Такі «акції» – програш для всіх, окрім росіян, які зацікавлені в знищенні наших країн і розбраті цивілізованих країн», – заявив Кубраков і нагадав, у яких складних умовах українські фермери збирають це зерно, і з якими складнощами Україна експортує його під час війни.

Нагадаємо, польські протестувальники сьогодні, 20 лютого, розпочали жорсткіше обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною.

Напередодні президент Володимир Зеленський висловився з приводу протестів польських фермерів: за його словами, насправді ситуація не в зерні, а скоріше в політиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: