Польські протестувальники посилили обмеження руху транспорту на кордоні з Україною

Читать на русском
Польські страйкарі 20 лютого розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною. Один з пунктів пропуску заблокували повністю.
antikor.com.ua

Польські страйкарі сьогодні розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Відомо, що рух вантажівок через ПП «Медика-Шегині» польські фермери повністю заблокували. Наразі невідомо, коли блокаду знімуть. У пункті «Долгобичув-Угринів» протестувальники планують перекрити рух для усіх видів транспорту до 17:00 20 лютого.

З 13:00 по 16:00 вони мають намір обмежити рух автобусів вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках на ПП «Зосін-Устилуг». Тут обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою.

Крім цього, на інших пунктах пропуску діятимуть такі обмеження:

  • «Корчова-Краківець» до 21:00 20 лютого блокуватимуть рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.
  • «Гребене-Рава-Руська» з 13:00 20 лютого повністю заблокований рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.
  • «Дорогуськ-Ягодин» до 19:00 буде повністю заблоковано для руху вантажівок в обидвох напрямках.

Нагадаємо, польські фермери вранці 20 лютого перекрили залізницю біля пункту пропуску «Медика-Шегині» на кордоні з Україною. Окрім того, вони знову висипали українське зерно на дорогу.

Раніше міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Секерський попередив протестувальників про наслідки повного блокування кордону з Україною.

Президент України Володимир Зеленський учора також висловився з приводу протестів: за його словами, насправді ситуація не в зерні, а скоріше у політиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: