Блокада кордону: польські фермери почали пропускати пасажирський транспорт на двох ПП

Читать на русском
Польські фермери погодилися відновити рух для легкових автомобілів та автобусів на двох пунктах пропуску – Устилуг та Рава-Руська.
Фото: Getty Images

Польські фермери продовжують блокувати рух на шести пунктах пропуску на кордоні з Україною. При цьому на двох ПП вони почали пропускати пасажирський транспорт.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі Українській правді.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Йдеться про пункти пропуску «Устилуг» та «Рава-Руська». Тут поляки погодилися відновити рух для легкових автомобілів та автобусів.

«Приблизно о 16 годині польські фермери повідомили, що пропускатимуть по 5 легкових автомобілів в обох напрямках за півгодини за пунктом пропуску «Устилуг». Також на цьому напрямку вони начебто відновлять нормальне сполучення для автобусів і пропускатимуть по кілька вантажівок на годину в обох напрямках. Близько 17 години польські фермери також обіцяли зняти блокаду для легкових автомобілів та автобусів у напрямку «Рава-Руська», – сказав Демченко.

Водночас у ДПСУ повідомили, що ПП «Угринів» залишається повністю заблокованим як для пасажирського транспорту, так і для вантажівок.

Нагадаємо, польські протестувальники сьогодні розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною. Вони, зокрема, перекрили залізницю біля пункту пропуску «Медика-Шегині» на кордоні з Україною і знову висипали українське зерно на дорогу.

Українські перевізники сьогодні розпочали свою акцію протесту на кордоні у відповідь на страйк поляків.

Президент України Володимир Зеленський вже висловився щодо протестів польських фермерів. За його словами, ситуація не в зерні, а скоріше у політиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: