Омбудсмен закликав ухвалити законопроєкт про мобілізацію попри суперечливі норми

Читать на русском
Лубінець заявив про проведення термінової наради з міністром оборони Рустемом Умєровим щодо зауважень до законопроекту про мобілізацію.
Фото: РБК-Україна

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець після власної критики антиконституційних норм у законопроєкті про мобілізацію, закликав ухвалити його у першому читанні.

Про це омбудсмен заявив на сторінці у Телеграмі.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

Лубінець повідомив про проведення термінової наради з міністром оборони Рустемом Умєровим щодо зауважень до законопроекту про мобілізацію.

За його словами, на зустрічі сторони обговорили «важливий для України законопроект про мобілізацію».

«У результаті наради дійшов висновку, що зазначений законопроект необхідно ухвалити парламентом у першому читанні. З цим і звертаюсь до народних депутатів», - йдеться у заяві.

Також Лубінець зазначив, що до другого читання у ВР зауваження від Офісу омбудсмена «можна врегулювати».

«Вкотре відмічаю швидке позитивне реагування з боку міністра оборони України», - додав він.

Нагадаємо, напередодні 6 лютого Лубінець заявив, що оновлена версія урядового законопроєкту про мобілізацію містить низку антиконституційних та суперечливих норм.

Як відомо, Кабінет Міністрів 30 січня вніс на розгляд Верховної Ради нову версію законопроекту щодо мобілізації. «Слово і діло» докладно писало, що тепер пропонує уряд.

У профільному комітеті вважають, що в оновленій версії законопроєкту про мобілізацію не вистачає норми про ротацію військових. Також у Раді хочуть, щоб Міноборони роз'яснило ідею розсилати повістки через електронний кабінет призовника.

Раніше повідомлялося, що антикорупційний комітет Верховної Ради визнав оновлену версію урядового законопроєкту про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: