В оборонному комітеті Ради відповіли, якої норми бракує у законопроєкті про мобілізацію

Читать на русском
В оновленій версії законопроєкту про мобілізацію не вистачає норми про ротацію військових, заявив голова профільного комітету Ради Олександр Завітневич.
Фото: sluga-narodu.com

В оновленій версії законопроєкту про мобілізацію не вистачає норми про ротацію військових.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, його цитує Інтерфакс-Україна.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

«На законодавчому рівні має бути обов'язково хоч якась норма про ротацію, про її терміни. Наразі цієї версії немає, хоча ми на комітеті про неї багато говорили», – заявив нардеп.

За його словами, швидше за все, що між першим і другим читаннями народні депутати виступатимуть із пропозицією додати цю норму в документ.

Він також розповів, із яким пунктом законопроєкту йому складно погодитися.

«Я б не проводив мобілізацію засуджених. Це моя особиста думка. Я проти цього. Чому? У 50-х роках минулого століття, коли до Збройних сил СРСР потрапили колишні в'язні то, як багато військових кажуть, відтоді й почалася «дідівщина», – резюмував Завітневич.

Нагадаємо, нещодавно заступник голови комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв заявив, що в новій версії залишилися пункти, які «викликають сумніви щодо їх доцільності».

У Раді вже підрахували, скільки додатково потрібно коштів на мобілізацію у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: