Законопроєкт про мобілізацію: у Раді вважають, що під нинішню версію буде складно знайти голоси

Читать на русском
В оборонному комітеті Ради висловилися про новий законопроєкт про мобілізацію. Нардеп Чернєв вважає, що під нинішній документ буде складно знайти голоси.
Фото: currenttime.tv

З законопроєкту про мобілізацію прибрали деякі суперечливі норми, однак у новій версії залишилися пункти, які «викликають сумніви щодо їхньої доцільності».

Про це заявив народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, його цитує LIGA.net.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

За його словами, оновлений документ містить багато правильних норм, зокрема терміни демобілізації, додаткові відпустки тощо. Але, незважаючи на це, він все одно потребує доопрацювання.

«У нинішньому вигляді буде складно знайти під нього голоси у Раді. А нам потрібно, щоб мобілізація не була зірвана, адже держава сьогодні під величезною загрозою», - наголосив Черньов.

Він прогнозує, що процес ухвалення законопроєкту «в цілому, мабуть, не буде швидким».

«Адже крім пропозицій комітету ми очікуємо також значної кількості правок від колег з парламенту», – резюмував парламентар.

Нагадаємо, Кабінет міністрів увечері 30 січня вніс на розгляд Верховної Ради нову версію законопроєкту про мобілізацію. «Слово і діло» вже розібралося, що тепер пропонує Кабмін.

Нещодавно про мобілізацію висловився президент Володимир Зеленський. Він заявив, що військовим потрібно дати можливість замінити тих, хто воює з перших днів. Крім того, президент порівняв мобілізацію в Україні та рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: