Корнієнко допускає, що Рада цього тижня розгляне законопроєкт про мобілізацію

Читать на русском
Урядовий законопроєкт про мобілізацію та альтернативні ініціативи можуть бути розглянуті у Раді цього тижня, сказав Корнієнко.
radiosvoboda.org

Перший заступник спікера Верховної ради Олександр Корнієнко допускає, що законопроєкт про зміну правил військової служби, мобілізації та військового обліку буде ухвалено у першому читанні цього тижня.

Його цитує «Укрінформ».

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

«На цьому тижні є висока імовірність, що парламент в залі розгляне цей законопроєкт (урядовий законопроєкт №10449 – ред.), а також усі альтернативні», – повідомив Корнієнко на брифінгу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 30 січня вніс на розгляд Верховної Ради нову версію законопроєкту про мобілізацію. «Слово і діло» докладно писало, що тепер пропонує уряд.

У профільному комітеті вважають, що за законопроєкт у нинішньому вигляді все одно буде складно зібрати голоси. Крім того, голова комітету зазначив, що у законопроєкті не вистачає норми про ротацію військових.

Також у Раді хочуть, щоб Міноборони роз'яснило ідею розсилати повістки через електронний кабінет призовника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: