Законопроєкт про мобілізацію: Зеленський анонсував новий механізм бронювання

Читать на русском
Згідно з його словами, наразі дуже важливим є діалог між бізнесом та державою у питанні бронювання працівників від мобілізації.
Офіс президента

В Україні планують розробити новий справедливий механізм бронювання від мобілізації працівників підприємств, які підлягають військовому призову.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

Згідно з його словами, наразі дуже важливим є діалог між бізнесом та державою у питанні бронювання працівників від мобілізації.

«Ми всі підтримуємо наших воїнів, але без людей, які працюють, не буде заробітних плат. Зберігати економіку дуже потрібно. Але при цьому ми повинні не забувати: ми не можемо залишити хлопців на передовій без ротації. Це також дуже важливо. Сьогодні це пріоритет. Тому ми дотримуємося цієї формули: ти воюєш або працюєш на державу», - заявляє Зеленський.

Президент вважає, що наразі необхідно знайти формат підтримки того бізнесу, який працює відкрито та сплачує податки.

«Я попросив наших економістів і правоохоронців розробити особливий підхід до бізнесу, який повністю працює «в білу». Чесного українського бізнесу, щоб до таких людей на час війни не було питань від податківців і правоохоронців», - підкреслив він.

Нагадаємо, Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації та воєнного стану.

Як відомо, Кабінет Міністрів 30 січня вніс на розгляд Верховної Ради нову версію законопроєкту про мобілізацію. «Слово і діло» докладно писало, що тепер пропонує уряд.

У профільному комітеті вважають, що за законопроєкт у нинішньому вигляді все одно складно буде зібрати голоси.

Також на інфографіці – які обмеження діють під час воєнного стану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: