В оборонному комітеті Ради спрогнозували, чи пройде законопроєкт про мобілізацію перше читання

Читать на русском
Верховна Рада, ймовірно, підтримає у першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. Про це повідомив нардеп Єгор Чернєв.
Фото: rada.gov.ua

Верховна Рада, ймовірно, підтримає у першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію.

Про це повідомив народний депутат, заступник голови комітету парламенту з нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, його цитує РБК-Україна.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

За його словами, завтра комітет має ухвалити рішення про те, що робити з документом: або відправляти його на перше читання, або «думати над іншими опціями».

«Я думаю, що перше читання він все ж може пройти. Але залишається ще багато питань, які можна вирішити між першим та другим читанням поправок до нього. Ми бачимо, що є багато питань до законопроєкту», – сказав Чернєв.

Він також наголосив, що не всі пропозиції, які ініціювали нардепи на комітеті, було враховано. Крім того, у документі з'явилися нові спірні норми, які викликають питання.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 30 січня вніс на розгляд Верховної Ради нову версію законопроекту щодо мобілізації. «Слово і діло» докладно писало, що тепер пропонує уряд.

У профільному комітеті вважають, що в оновленій версії законопроєкту про мобілізацію не вистачає норми про ротацію військових. Також у Раді хочуть, щоб Міноборони роз'яснило ідею розсилати повістки через електронний кабінет призовника.

Раніше повідомлялося, що антикорупційний комітет Верховної Ради визнав оновлену версію урядового законопроєкту про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: