Верховна Рада просить Міноборони уточнення щодо повісток в е-кабінеті

Читать на русском
Парламент вимагатиме роз'яснень про ідеї розсилати повістки через електронний кабінет призовника.
Українська правда

Верховна Рада хоче уточнення від Міноборони щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Зокрема, парламент вимагатиме роз'яснень про ідеї розсилати повістки через електронний кабінет призовника.

Про це заступник голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв повідомляє в ефірі телемарафону.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

«Знову ж таки прибрали повістки електронною поштою, але додали повістки тепер в електронному кабінеті. Чисто технічно ми хочемо почути від Міністерства оборони, як це буде виглядати, тому що не всі люди можуть чи мають доступ до інтернету та смартфони», - сказав нардеп.

Згідно з його словами, наразі є питання щодо необхідності введення примусу для тих, хто виїхав за кордон. Чернєв пояснив, що мова йде про позбавлення права отримувати консульські послуги.

«Хочуть почути позицію Міністерства закордонних справ, по-перше, чи впораються консульські наші відділи з такими завданнями. По-друге, чи дійсно це дасть якісь результати, чи люди повернуться, чи ми їх втратимо назавжди», - додав парламентар.

Нагадаємо, Кабінет міністрів увечері 30 січня вніс на розгляд Верховної Ради нову версію законопроєкту про мобілізацію. «Слово і діло» вже розібралося, що тепер пропонує Кабмін.

Нещодавно Чернєв заявив, що в новій версії залишилися пункти, які «викликають сумніви щодо їх доцільності». Також в оновленій версії законопроєкту про мобілізацію не вистачає норми про ротацію військових.

У Раді вже підрахували, скільки додатково потрібно коштів на мобілізацію у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: