Туск звинуватив уряд Польщі у бездіяльності щодо блокади кордону з Україною

Читать на русском
Згідно зі словами політика, ситуація на кордоні ставить під загрозу польсько-українські відносини.
фото: RFI

Польський політик та лідер опозиційної партії «Громадянська коаліція» Дональд Туск звинуватив уряд Матеуша Моравецького в бездіяльності стосовно ситуацію з блокуванням кордону з Україною.

Про це повідомляє місцеве видання PAP.

«Це бездіяльність, яку не можна пробачити. Таким чином ми ставимо під загрозу польсько-українські відносини і не захищаємо польських інтересів», – сказав політик.

Згідно з його словами, чинний уряд Польщі ставить усіх в дуже складну ситуацію.

Він наголосив, що спочатку, коли це було доречно, Варшава демонструвала радикально проукраїнську позицію, повністю забуваючи про польські інтереси. Згідно з його словами, Польща має жити в дружбі й підтримувати Україну, проте не нехтувати власними інтересами.

«Вони повністю знехтували цим, а коли зрозуміли, що це дратує людей, почали розігрувати антиукраїнську карту, а потім відвернулися від проблеми на кордоні», – сказав Туск.

Він також додав, що вивчає цю проблему і проводить зустрічі з політиками й експертами, які займатимуться питанням кордону.

Як відомо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні перевізники блокують рух у пунктах пропуску «Краковець-Корчева», «Рава-Руська-Гребенне» та «Ягодин-Дорогуськ».

А вже 23 листопада поляки заблокували для вантажівок четвертий пункт пропуску – «Шегині». До протесту приєдналися польські фермери. Вони планують страйкувати до січня, перевізники – до лютого.

Нагадаємо, у Польщі опозиційні партії створили коаліцію та висунули Туска на посаду прем'єра після того, як прем'єр-міністр Моравецький подав у відставку.

Згодом президент Польщі Анджей Дуда прокоментував своє рішення довірити формування переваги уряду чинному прем'єру Матеушу Моравецькому, а не представнику опозиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: