Блокада кордону з Польщею спричинила проблеми з постачанням пального в Україні – Мінагрополітики

Читать на русском
Через блокування польськими перевізниками кордону в Україні почалися проблеми з постачанням палива.
Фото: interfax.com.ua

У Мінагрополітики зазначили, що через блокаду польськими перевізниками кордону в Україні почалися проблеми із постачанням пального.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич в ефірі національного телемарафону.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, для експорту зерна ситуація на кордоні не є критичною. Наразі Україна має можливість експортувати продовольчі товари залізничними шляхами та через чорноморські та дунайські порти. Проте є проблеми з пальним.

«Зрозуміло, що це знижує рівень продовольчого експорту. Нам вдається врівноважувати ситуацію, але ми бачимо проблеми з таким важливим постачанням, як, наприклад, паливо для України. Це теж треба враховувати», – сказав він.

Нагадаємо, польські перевізники 6 листопада почали блокування кордону з Україною. Вони вимагають від своєї влади змінити ситуацію, за якої українські водії вантажних фур «відбирають робочі місця у поляків».

У чергах на кордоні стоять кілька тисяч фур. За цей час померли вже два українських водії.

20 листопада стало відомо, що польські перевізники, які блокують рух вантажівок на кордоні, не пропускають гуманітарну допомогу та цистерни з паливом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: