Держмитниця попередила про можливе блокування ще одного пункту на кордоні з Польщею

Читать на русском
Польські перевізники можуть заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною. Йдеться про КПП Нижанковичі – Мальховыце.
Фото: AFP

Польські перевізники можуть заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною.

Про це повідомили у пресслужбі Державної митної служби.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Йдеться про КПП «Нижанковичі – Мальховіце», що розташований у прикордонні Львівської області.

«За непідтвердженою інформацією, є наміри поширити блокування також на пункт контролю «Нижанковичі – Мальховіце», – йдеться у заяві Держмитниці.

Зазначається, що протягом останніх днів електронна черга на виїзд з України через цей пункт зросла з 1300 до 2000 одиниць вантажного автотранспорту.

Нагадаємо, акція протесту польських перевізників розпочалася 6 листопада. Серед вимог – повернути потребу українським перевізникам отримувати дозволи на в'їзд до Європейського Союзу.

Спочатку протест поширювався на три КПП, проте сьогодні польські перевізники почали блокувати ще один пункт – «Шегині – Медика».

Сьогодні також стало відомо, що Мінінфраструктура України обговорюватиме розблокування кордону з боку польських перевізників із новим урядом Польщі. Очікується, що він буде сформований в середині грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: