Латвія запропонувала посередництво у переговорах про розблокування польсько-українського кордону

Читать на русском
Рига закликала Варшаву вирішити ситуацію з блокадами на польсько-українському кордоні. Латвія готова сприяти переговорам.
Укрінформ

Рига закликала Варшаву вирішити ситуацію з блокадами на польсько-українському кордоні та запропонувала своє сприяння у цьому питанні.

Про це повідомили в МЗС Латвії.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Відомо, що у суботу, 25 листопада, міністр закордонних справ Латвії Криш’яніс Каріньш поспілкувався із польським міністром у справах ЄС Шимонем Шинковським вель Секом та закликав його шукати вихід із ситуації, що склалася на польсько-українському кордоні через протест-блокаду польських перевізників.

Рига заявила, що готова сприяти у переговорах двох сторін.

«Міністр закордонних справ повідомив про готовність Латвії долучитися і сприяти пошуку виходу із ситуації», – зазначають у комюніке.

Нагадаємо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні перевізники блокують рух у пунктах пропуску Краковець-Корчова, Рава-Руська-Гребенне та Ягодин-Дорогуськ.

23 листопада поляки заблокували для вантажівок четвертий пункт пропуску – Шегині. До протесту також приєдналися польські фермери. Вони планують страйкувати до січня, перевізники – до лютого.

Володимир Зеленський вважає, що полякам треба дати трохи часу і тоді стосунки між сторонами потеплішають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: