Польські фермери вирішили продовжити блокаду пункту пропуску до січня

Читать на русском
Польські фермери заявили, що продовжать блокування пункту пропуску Медика-Шегині на кордоні з Україною.
фото X/Michał Kołodziejczak

Польські фермери, які приєдналися до блокади перевізників на кордоні з Україною, планують продовжити свій протест.

Про це повідомляє місцеве видання Wiadomosci Rolnicze Polska.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Повідомляється, що спочатку фермери хотіли страйкувати на кордоні до суботи, 25 листопада, але тепер заявляють, що блокада триватиме 24 години на добу до 3 січня.

За їхніми словами, польські аграрії втрачають 2 тисячі злотих на кожному гектарі вирощеної кукурудзи, оскільки продають її дуже дешево на тлі конкуренції з цінами на українську агропродукцію. Також одна з вимог фермерів – щоб польський уряд не підвищував податок на землю.

Фермери заявили, що з понеділка, 27 листопада, і до 3 січня продовжиться блокада пункту пропуску Медика-Шегині.

Один з організаторів протесту Роман Кондров уточнив, що фермери пропускатимуть лише дві вантажівки на добу, а вся гуманітарна допомога надходитиме до України без обмежень.

Нагадаємо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні перевізники блокують рух у пунктах пропуску Краковець-Корчова, Рава-Руська-Гребенне та Ягодин-Дорогуськ. У чергах стоять тисячі фур.

Сьогодні поляки заблокували для вантажівок четвертий пункт пропуску – Шегині. До протесту також приєдналися польські фермери.

Українці провели попереджувальний пікет у відповідь на кордоні з Польщею.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: