Блокада кордону з Польщею: у чергах стоять близько 3700 вантажівок

Читать на русском
На польському кордоні триває акція протесту перевізників, все ще заблоковано чотири пункти пропуску.
facebook.com/serhiy.derkach

На польському кордоні наразі заблоковано чотири пункти пропуску, не можуть потрапити в Україну приблизно 3700 вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Українська правда.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Він нагадав, що 23 листопада учасники блокади розпочали свій страйк ще на одному пункті пропуску Медика–Шегині.

Інформацію про це ДПСУ отримала від польських колег, а до цього був лист, у якому йшлося про те, що блокування проходитиме з 23 по 26 листопада переважно вдень з 10 до 21 години за київським часом.

Увечері 23 листопада польські прикордонники поінформували Держприкордонслужбу України, що блокування знято, відповідно інтенсивність руху для вантажівок на цьому напрямку відновилася.

Однак вранці 24 листопада після 10 години поляки відновили блокування цього напрямку.

ДПСУ припускає, що кількість вантажівок у чергах на всіх напрямках може бути більшою.

Нагадаємо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні перевізники блокують рух у пунктах пропуску Краковець-Корчова, Рава-Руська-Гребенне та Ягодин-Дорогуськ.

23 листопада поляки заблокували для вантажівок четвертий пункт пропуску – Шегині. До протесту також приєдналися польські фермери. Вони планують страйкувати до січня, перевізники – до лютого.

Українці провели попереджувальний пікет у відповідь на кордоні з Польщею.

У Мінінфраструктурі України повідомили, що обговорюватимуть розблокування кордону з боку польських перевізників з новим урядом Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: