Україна вирішуватиме питання з блокадою кордону вже з новим польським урядом

Читать на русском
Мінінфраструктури України проведе переговори про страйк на кордоні з новим польським урядом у середині грудня.
nazk.gov.ua

Мінінфраструктури України обговорюватиме розблокування кордону з боку польських перевізників із новим урядом Польщі. Очікується, що його буде сформовано в середині грудня.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач в ефірі телемарафону 23 листопада.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, зараз українська сторона намагається говорити із воєводами, а також допомагає гуманітарними вантажами нашим водіям, харчуванням та вирішує питання з пальним.

«Вчора відправили офіційні запити до воєвод з Любліна і Підкарпатського воєводства, щоб вони забезпечили необхідні умови нашим водіям. Хоча б так. А говорити про розблокування, напевно, вже будемо з новим урядом», – розповів Деркач.

Як відомо, 15 жовтня 2023 року в Польщі відбулися чергові вибори в обидві палати парламенту – до Сейму та Сенату. Проте новий уряд країни розпочне працювати лише приблизно з 15 грудня.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля трьох пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Серед вимог – повернути вимогу українським перевізникам отримувати дозволи на в'їзд до Європейського Союзу.

Поляки анонсували, що протест у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» хочуть продовжити до лютого 2024 року.

У чергах на кордоні стоять кілька тисяч фур. Біля пункту пропуску «Корчева-Краковець» на стоянці помер ще один водій з України.

З 23 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок перед пунктом пропуску «Медика» (суміжний з ПП «Шегині») на кордоні з Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: