Прем'єр Польщі Моравецький подав у відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький виконав вимоги Констутиції та подав у відставку з посади глави уряду.
Фото: PAP/Radek Pietruszka

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький подав у відставку з посади глави уряду.

Про це повідомляє Polskie Radio.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

Моравецький виконав вимоги Констутиції та повідомив про свою відставку під час першого засідання Сейму нової каденції.

Він також виступив перед депутатами зі звітом про виконану роботу та заявив, що Польща «перебуває в хорошій економічній формі».

Зазначається, що сьогодні ввечері президент Анджей Дуда офіційно доручить Моравецькому сформувати новий уряд. Однак той навряд чи зможе це зробити, оскільки для отримання вотуму довіри партії «Право та справедливість» потрібно буде набрати більшість голосів депутатів.

При цьому лідери опозиції, яка набрала на виборах понад 50% голосів, уже підписали коаліційну угоду та офіційно висунули Дональда Туска на посаду прем'єра. Тому, якщо Моравецький не зможе сформувати новий уряд, парламент до кінця грудня, швидше за все, призначить на посаду глави уряду саме Туска.

Раніше ЗМІ повідомляли, що правлячу партію Польщі під час виборів консультували радники прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: