Польські перевізники посилять блокаду пункту пропуску «Шегині»

Читать на русском
Навпроти пункту пропуску Шегині учасники акції блокували рух з 23 листопада і до сьогодні в денний час, однак від завтра, 27 листопада, блокада триватиме цілодобово.
Getty Image

Від завтра, 27 листопада, пункт пропуску «Шегині», який було заблоковано лише вдень, буде перекрито цілодобово.

Про це в етері загальнонаціонального телемарафону заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Польські перевізники продовжують блокувати чотири КПП на кордоні з Україною: «Ягодин-Дорогуськ», «Краковець-Корчева», «Рава-Руська-Хребене», «Медика – Шегині». Сьогодні, 26 листопада, зранку там у чергах перебували близько 3,5 тисяч вантажівок.

За словами Демченка, найбільше скупчення було зафіксовано навпроти пункту пропуску «Шегині», а також навпроти КПП «Рава-Руська».

Від завтра блокування «Шегині» відбуватиметься цілодобово.

«Біля пункту пропуску «Шегині» учасники акції блокують рух з 23 листопада та до сьогодні в денний час з 9:00 до 20:00 (за польським часом). І від завтра блокування має розпочатись цілодобово», – наголосив речник.

Нагадаємо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні перевізники блокують рух у пунктах пропуску «Краковець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне» та «Ягодин-Дорогуськ».

23 листопада поляки заблокували для вантажівок четвертий пункт пропуску – «Шегині». До протесту також приєдналися польські фермери. Вони планують страйкувати до січня, перевізники – до лютого.

Володимир Зеленський вважає, що полякам треба дати трохи часу і тоді стосунки між сторонами потеплішають. Тим часом Латвія запропонувала посередництво у переговорах про розблокування польсько-українського кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: