Блокада кордону: українські водії перекрили дороги на знак протесту у польських містах

Читать на русском
Українські водії почали блокувати дороги в Польщі, у відповідь на протест польських перевізників.
Ілюстративне фотоКорреспондент.net

У польських містах Перемишль і Медика у вівторок, 28 листопада, кілька десятків українських водіїв перекрили дороги в знак протесту проти блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє RMF FM.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Як зазначається, учора вдень у Перемишлі та на під’їзді до прикордонного міста Медика були гігантські затори. За даними видання, причиною стали блокування доріг, які - у відповідь на протест польських водіїв - влаштували водії з України.

Згідно з повідомиленням польських правоохоронців, на в’їзді до Перемишля та в Медиці, яка є прикордонним населеним пунктом, близько 30 українських водіїв вийшли на пішохідний перехід, фактично блокуючи рух транспорту.

Одна з акцій сталася на кільцевій розв'язці Леха Качинського в Перемишлі. Це східна околиця міста. Там проходить державна дорога № 28, яка веде до прикордонного переходу в Медиці.

За таким же сценарієм проходив і сам протест у Медиці. Водії виїжджали на ту саму національну трасу.

При цьому, ініціатори страйку не приховують, що це відповідь на блокування польськими перевізниками проїзду українських ваговозів.

Нагадаємо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні перевізники блокують рух у пунктах пропуску «Краковець-Корчева», «Рава-Руська-Гребенне» та «Ягодин-Дорогуськ».

23 листопада поляки заблокували для вантажівок четвертий пункт пропуску – «Шегині». До протесту приєдналися польські фермери. Вони планують страйкувати до січня, перевізники – до лютого.

Раніше у Мінагрополітики розповіли, що блокада кордону з Польщею викликала проблеми із постачанням пального в Україні.

А ввечері 27 листопада у польському уряді нарешті озвучили вимоги до України та ЄС.

Окрім цього, стало відомо, що перевізники Словаччини погрожують заблокувати рух вантажівок на кордоні з Україною з 1 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: