Північна Корея заявила про зміцнення відносин з росією

Читать на русском
Незважаючи на попередження США та інших країн, Північна Корея зміцнює відносини та поглиблює співпрацю з росією.
Фото: Associated Press

Північна Корея заявила, що її відносини з росією залишатимуться міцними, попри попередження Сполучених Штатів про заборону поставок зброї.

Про це повідомляє Yonhap.

Кім Чен Ин заявив про прагнення «триматися за руку» з путіним та співпрацювати з росієюКім Чен Ин виступив із посланням путіну з нагоди національного дня росії, фактично захищаючи його рішення вторгнутися в Україну та демонструючи підтримку та солідарність.

«США мають звикнути до нової реальності відносин КНДР і росії. Незалежно від того, що кажуть інші, дружні відносини і співпраця між КНДР і рф, які прагнуть до незалежності, миру і дружби, будуть неухильно зміцнюватися», – заявили в МЗС Північної Кореї.

Цьому у п'ятницю, 10 листопада, передувала заява держсекретаря США Ентоні Блінкена у Сеулі, що рф надає «технології та підтримку» військовим програмам Північної Кореї.

У КНДР на це відповіли, що звинувачення Блінкена щодо військової співпраці КНДР та рф «безвідповідальні та провокаційні», а також що вони «посилюють політичну та військову напругу на Корейському півострові».

Раніше ЗМІ писали, що російський диктатор володимир путін хоче отримати від КНДР артилерійські снаряди та протитанкові ракети, а Кім Чен Ин – щоб росія надала Північній Кореї передові технології для супутників і атомних підводних човнів.

І в Москві, і в Пхеньяні заперечують домовленості про продаж зброї.

Нагадаємо, за інформацією Bloomberg, Північна Корея відправила до росії понад мільйон артилерійських снарядів.

Також відомо, що у вересні Кім Чен Ин відвідав росію і зустрівся з президентом володимиром путіним. Після цього вони обмінялися листами з обіцянками про поглиблення співробітництва.

Раніше у США пообіцяли без вагань запровадити нові санкції, якщо КНДР почне передавати зброю росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: