Путін зустрівся з Кім Чен Ином

Читать на русском
Диктатори володимир путін і Кім Чен Ин зустрілися на космодромі Східний. Очікується, що вони обговорюватимуть постачання зброї.
Фото: AFP

Президент росії володимир путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрілися на космодромі Східний в Амурській області.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Очікується, що спочатку диктатори оглянуть низку об'єктів космодрому, зокрема стартовий комплекс ракети-носія «Союз-2». Потім на майданчику космодрому відбудуться двосторонні переговори на найвищому рівні. У Кремлі заявили, що пресконференція за підсумками не планується.

Путін вже підтвердив, що росія допомагатиме КНДР будувати комічні супутники. «Ми тому приїхали сюди. Лідер КНДР виявляє велику цікавість до ракетної техніки, вони і космос намагаються розвивати», – сказав він.

На питання, чи обговорюватиметься на переговорах військово-технічна співпраця, путін відповів: «Поговоримо з усіх питань не поспішаючи. Час є».

Нагадаємо, у США вважають, що росія та Північна Корея збираються укласти угоду про постачання озброєння. На думку експертів, озброєння від КНДР недостатньо сучасне, щоб змінити хід війни в Україні, але воно могло б дозволити росії й надалі її затягувати.

У Держдепартаменті заявили, що уважно стежитимуть за результатами зустрічі диктаторів і готові запровадити санкції, якщо країни підуть на чергове порушення обмежень щодо передачі зброї.

Північна Корея ще з 2014 року підтримує російську агресію проти України, а докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: