У США вважають, що переговори між росією та КНДР щодо зброї тривають

Читать на русском
Росія продовжує переговори з Північною Кореєю про постачання зброї для війни проти України, заявив представник Держдепу США Метью Міллер.
Речник Держдепартаменту США Метью МіллерФото: Associated Press

Офіційний Вашингтон впевнений, що під час візиту лідера Північної Кореї Кім Чен Ина до росії проходили переговори щодо постачання зброї в рф, які продовжуються і зараз.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає Укрінформ.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

«Ми неодноразово заявляли, що переговори про зброю між росією і КНДР майже напевно відбувалися під час поїздки Кім Чен Ина в росію. І ми вважаємо, що вони тривають», – сказав він.

Він підкреслив, що може йтися як про потенційну передачу зброї з Північної Кореї до рф, так і про те, що росія надасть технології КНДР.

«Це підірве глобальний режим нерозповсюдження та порушуватиме відповідні резолюції Ради Безпеки ООН, за які проголосувала сама росія», – зауважив Міллер.

Представник Держдепу також закликав КНДР утриматися від постачання зброї росії.

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що лідер КНДР прибув бронепоїздом до росії. 13 вересня Кім Чен Ин і президент рф володимир путін провели зустріч, яка, ймовірно, була зосереджена на прагненні Москви отримати боєприпаси для використання у війні в Україні.

У відповідь на зустріч диктаторів у Держдепі США заявили, що без вагань запровадять нові санкції, якщо КНДР почне передавати зброю росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: