Путін прийняв запрошення Кім Чен Ина відвідати Північну Корею

Читать на русском
Путін із задоволенням прийняв запрошення Кім Чен Ина відвідати Північну Корею, пишуть ЗМІ. Російський диктатор не виїжджав за кордон після видачі МКС ордера на його арешт.
Фото: AFP

Президент росії володимир путін прийняв запрошення Кім Чен Ина відвідати Північну Корею після того, як вони провели перші за чотири роки переговори.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на північнокорейське агентство ЦТАК.

«Вихід із бункера»: в які країни за час великої війни виїжджав путін і кого з лідерів приймав у себеСвій перший міжнародний візит після вторгнення в Україну путін здійснив тільки у червні. Географія його поїздок зараз звузилася практично лише до країн СНД. А зі світових лідерів до нього найчастіше приїжджав Лукашенко.

«Наприкінці прийому Кім Чен Ин ввічливо запросив путіна відвідати КНДР у зручний час. Путін із задоволенням прийняв запрошення та підтвердив своє бажання незмінно продовжувати історію та традиції дружби росії та КНДР», – йшлося у повідомленні.

Якщо путін відвідає Пхеньян, це буде перша його зустріч із Кімом у Північній Кореї. Він уже їздив туди в липні 2000 року, щоб зустрітися з Кім Чен Иром, батьком нинішнього лідера.

«Історія каже нам, що російський лідер рідко відвідує Північну Корею, оскільки зазвичай саме північнокорейський лідер здійснює візит до росії. Візит росіянина до Пхеньяну відбувся тільки тоді, коли Північна Корея вважалася стратегічно важливою для росії, тому, якщо путін цього разу відвідає Пхеньян, Північна Корея тепер стратегічно важлива для рф», – зазначила Лі Сан Сук, професорка-дослідниця, яка спеціалізується на північнокорейській дипломатії та політиці в Корейському національному університеті

Нагадаємо, володимир путін перестав виїжджати за кордон після того, як у березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на його арешт. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ні.

Цього року російський диктатор вже відмовився від поїздок на саміти до ПАР та Індії. За інформацією ЗМІ, першим за цей рік закордонним візитом путіна може стати поїздка до Китаю на форум «Один пояс, один шлях» у жовтні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: