США без вагань запровадять нові санкції, якщо КНДР почне передавати зброю росії – Держдеп

Читать на русском
США готові без вагань застосувати санкції, якщо режими в росії й Північній Кореї здійснюватимуть передачу зброї всупереч ембарго, введеному Радою Безпеки ООН.
Cпікер Держдепартаменту Метью МіллерФото: AP

США не вагаючись запровадять нові санкції, якщо зустріч диктаторів володимира путіна та Кім Чен Ина призведе до передання зброї росії.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає CNN.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

«Ми вже зробили низку дій щодо запровадження санкцій проти організацій, які були посередниками у продажу зброї між Північною Кореєю і росією, і ми без вагань запровадимо додаткові заходи, якщо це буде необхідно», – заявив він.

Він підкреслив, що має на увазі передачу озброєнь в обидва боки – з Північної Кореї до рф та навпаки.

У цьому контексті Міллер акцентував, що невдалі спроби путіна відновити славу російської імперії, а також втрати російських життів на війні й мільярдів доларів змусили його благати про допомогу Кім Чен Ина.

Журналісти зазначили, що напередодні зустрічі путіна і Кіма офіційні особи США попередили, що рф і Північна Корея «активно просуваються» в потенційній збройовій угоді. Це може призвести до того, що Пхеньян надасть Москві зброю для війни проти України в обмін на підсанкційні технології балістичних ракет.

Нагадаємо, 13 вересня президент росії володимир путін зустрівся з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Під час зустрічі Кім Чен Ин заявив, що впевнений у перемозі російської армії «у священній боротьбі».

Також у ГУР спрогнозували, чи вплине на перебіг війни можлива передача росії зброї від КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: