У США пригрозили новими санкціями КНДР і росії – подробиці

Читать на русском
У Держдепі США також додали, що Америка готова без вагань застосувати нові санкції проти обох країн.
Ілюстративне фотоstudiocasper

Сполучені Штати уважно стежитимуть за результатами запланованої зустрічі диктаторів путіна та Кім Чен Ина та готові без вагань ввести нові санкції в разі, якщо обидві країни підуть на чергове порушення обмежень щодо передачі зброї.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер на брифінгу.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

«Я нагадаю обом країнам, що будь-яка передача зброї з Північної Кореї Росії буде порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН», - заявив він.

У цьому контексті Міллер наголосив, що американська сторона зберігатиме тиск санкцій проти КНДР і росії, а також без вагань застосує нові обмеження в разі необхідності.

Крім цього, він заявив, що путін став міжнародним вигнанцем, про що свідчить його відсутність на саміті G20. А його благання КНДР про допомогу свідчить про ефективність санкцій та заходів експортного контролю США.

«Те, що російському диктаторові доводиться благати вже Північну Корею про допомогу, говорить про ефективність санкцій та заходів експортного контролю США. Тож нинішня ситуація означає, що Кремлю «важко підтримувати свої військові зусилля», - додав він.

Нагадаємо, Кім Чен Ин планує у вересні зустрітися з російським диктатором володимиром путіним і обговорити постачання озброєння.

У Білому домі попередили, що Північна Корея «заплатить ціну» у міжнародному співтоваристві за постачання будь-якої зброї росії для використання проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: