Росія має намір купити у Північної Кореї артилерійські снаряди – Кірбі

Читать на русском
Росія та Північна Корея не виключають тісної співпраці. Так, росія хоче придбати у КНДР партію артилерійських снарядів для використання на війні проти України.
Представник Ради національної безпеки США Джон КірбіФото: Alex Brandon/ AP

Росія планує розширити військову взаємодію з КНДР та придбати у неї партію артилерійських снарядів для використання на війні проти України.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Таку інформацію, за його словами, отримала американська розвідка.

«Отримана нами інформація вказує на те, що росія прагне розширити військову співпрацю з КНДР, зокрема, шляхом купівлі у Північної Кореї артилерійських снарядів», – заявив Кірбі.

Посадовець додав, що останній візит російського міністра оборони Сергія Шойгу до КНДР пов'язаний саме зі спробами росії переконати продати їй боєприпаси.

У цьому зв’язку представник Кірбі наголосив, що будь-які угоди між Москвою і Пхеньяном щодо поставок зброї прямо порушуватимуть низку резолюцій Ради Безпеки ООН. Він підкреслив, що США продовжать докладати зусиль, аби виявити та завадити будь-яким спробам рф придбати боєприпаси у Північної Кореї чи будь-якої іншої держави, готової підтримувати війну Кремля проти України.

Нагадаємо, Кім Чен Ин заявив про прагнення «триматися за руку» з путіним і співпрацювати з росією.

Також видання Bloomberg писало, що продаж зброї росії може допомогти застійній економіці Північної Кореї.

Раніше колишній президент росії Медведєв погрожував «озброїти КНДР», якщо Південна Корея почне надавати Україні військову допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: