КНДР передала росії радянські снаряди та озброєння – ЗМІ

Читать на русском
Країна-агресора росія ймовірно вже використовує на фронті боєприпаси, які були передані Північною Кореєю.
Ілюстративне фотоtverezo.info

Північна Корея передала своєму партнеру - країні-агресору росії як артилерійські снаряди, так і старі гармати радянського зразка.

Про це повідомляє репортер німецької газети Bild Юліан Рьопке.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

Журналіст коментує відео зі станції Шиманівська Амурської області на Далекому Сході рф, де «російський потяг перевозить дуже-дуже старі артилерійські гармати». На відкритих платформах можна побачити 122-мм гармати Д-30, які виробляли в СРСР з початку 1960-х років.

Окремі деталі свідчать, згідно зі словами Рьопке, що це не Д-30-А, які використовуються нині в росії, а саме оригінальні гармати, з 1960-х, які досі є на озброєнні КНДР.

З огляду на місце зйомки та напрямок руху потягу, оглядач робить висновок, що «йдеться саме про північнокорейську зброю, яку диктатор Кім Чен Ин наразі постачає диктатору володимиру путіну».

Раніше європейські джерела повідомляли, що КНДР могла передати вже до 350 тис. снарядів, які можуть використовуватися як власне російськими гарматами, так і тими, які передає Північна Корея і які невдовзі потраплять на фронт.

Як зазначив журналіст, західні партнери, які пообіцяли передати Україні мільйон снарядів, змогли до цього часу надіслати менше ніж 300 тисяч.

Нагадаємо, у США зазначили, що у вересні КНДР поставила росії понад 1000 контейнерів із військовим обладнанням.

Також у розвідці спрогнозували, чи вплине на перебіг війни передача росії зброї від КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: