Путін та Кім Чен Ин обмінялися листами з обіцянками про поглиблення співпраці

Читать на русском
Президент рф володимир путін та лідер КНДР Кім Чен Ин запевнили один одного у готовності поглиблювати співробітництво країн.
Фото: Валерій Мельников

Президент росії володимир путін направив лідеру КНДР Кім Чен Ину вітальну телеграму з нагоди 75-річчя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, де нагадав про готовність до поглиблення співробітництва між країнами.

Про це повідомляє Yonhap, посилаючись на північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що у посланні путін згадав про «славні традиції минулого» у відносинах рф з КНДР, а також відзначив «активний розвиток двосторонніх зв'язків між Москвою та Пхеньяном у всіх напрямках».

Російський диктатор запевнив північнокорейського колегу у готовності поглиблювати партнерство «на благо народів, в інтересах забезпечення безпеки та стабільності на Корейському півострові та у Північно-Східній Азії».

За інформацією агентства, у відповідь Кім запевнив путіна у стійкості та стабільному розвитку відносин між Північною Кореєю та росією, а також висловив сподівання, що у майбутньому вони досягнуть вищого рівня.

Крім того, лідер КНДР підтримав агресію рф проти України і заявив, що сподівається на перемогу Москви у боротьбі за «розрив наполегливої гегемоністської політики імперіалістів».

Варто зазначити, що після зустрічі путіна з Кім Чен Ином у вересні КНДР різко збільшила вантажні перевезення до росії.

Про це свідчить публікація на сайті американських аналітиків Beyond Parallel, у якій аналізуються спунікові знімки залізничного об'єкта в північнокорейському місті Туманган, розташованому на кордоні з рф.

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що лідер КНДР прибув бронепоїздом до росії. Кім Чен Ин і президент рф володимир путін у середу, 13 вересня, провели зустріч. Лідер КНДР висловив впевненість у тому, що росія переможе у «священній боротьбі».

Зустріч диктаторів, ймовірно, була зосереджена на прагненні Москви отримати боєприпаси для використання у війні в Україні. А в обмін на постачання снарядів Північна Корея, ймовірно, просила постачань продовольства та енергоносіїв, а також передання новітніх технологій озброєнь.

Також відомо, що Північна Корея ще з 2014 року підтримує російську агресію проти України, а докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: