КНДР поставила росії більше 1000 контейнерів з військовим обладнанням – Білий дім

Читать на русском

Північна Корея передала росії велику партію військового обладнання та боєприпасів для використання під час війни проти України. Про це повідомив координатор Білого дому Джон Кірбі.
Фото: AFP

Північна Корея передала росії велику партію військового обладнання та боєприпасів для використання під час війни проти України.

Такими даними поділився координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише AP.

Він розповів, що росія отримала від КНДР понад 1000 контейнерів зі зброєю та боєприпасами.

Білому дому вже відома схема постачання: контейнери були завантажені на корабель під російським прапором, а потім відправлені поїздом на південний захід росії. Передача проходила у період з 7 вересня до 1 жовтня.

США вважають, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин в обмін на боєприпаси хоче отримати російські технології зброї, у тому числі, для стимулювання ядерної програми.

Нагадаємо, після зустрічі путіна з Кім Чен Ыном у вересні, КНДР різко збільшила вантажні перевезення до росії. Про це свідчить публікація на сайті американських аналітиків Beyond Parallel.

Раніше у Держдепі заявляли, що США без вагань запровадять нові санкції, якщо КНДР почне передавати зброю оосії.

Варто зазначити, що Північна Корея ще з 2014 року підтримує російську агресію проти України, а докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: