Південна Корея не ігноруватиме ймовірну співпрацю КНДР та росії

Читать на русском
Південна Корея та союзники не залишаться осторонь у разі отримання КНДР допомоги від росії для посилення можливостей своєї зброї масового знищення.
Фото: Раміль Ситдиков

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що його країна разом зі своїми союзниками «не стоятиме осторонь», якщо Північна Корея отримає допомогу від росії для посилення свого потенціалу в галузі зброї масового знищення.

Про це він сказав у своєму зверненні до Генасамблеї ООН, пише CNN.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, якщо КНДР отримає інформацію і технології, які сприятимуть посиленню її потенціалу в галузі створення зброї масового знищення в обмін на підтримку росії звичайними озброєннями, ця угода стане прямою провокацією, що загрожує миру та безпеці не тільки України, а й Республіки Корея.

«Попри те, що у різних країнах військова сила може відрізнятися, ми, об’єднавшись у непохитній солідарності та неухильно дотримуючись наших принципів, готові стримувати будь-які незаконні провокації», – сказав Юн.

Лідер Південної Кореї також закликав до реформи Ради Безпеки ООН, оскільки вона «могла б отримати широку підтримку», якби рф постачала Північній Кореї інформацію в обмін на зброю.

«Те, що постійний член Ради Безпеки ООН, якому довірено роль головного охоронця світового миру, веде війну, вторгаючись в іншу суверенну державу, і отримує зброю та боєприпаси від режиму, який відверто порушує резолюції Ради Безпеки ООН, є парадоксальним», – заявив Юн.

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що лідер КНДР прибув бронепоїздом до росії. Кім Чен Ин і президент рф володимир путін у середу, 13 вересня, провели зустріч. Президент КНДР висловив впевненість у тому, що росія переможе у «священній боротьбі».

Зустріч диктаторів, ймовірно, була зосереджена на прагненні Москви отримати боєприпаси для використання у війні в Україні. А в обмін на постачання снарядів Північна Корея, ймовірно, просила постачань продовольства та енергоносіїв, а також передання новітніх технологій озброєнь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: