У ГУР спрогнозували, чи вплине на хід війни можлива передача росії зброї від КНДР

Читать на русском
Передача росії зброї та боєприпасів з Північної Кореї навряд чи серйозно вплине на ситуацію на фронті. Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.
Фото: AFP

Передача росії зброї та боєприпасів з Північної Кореї навряд чи серйозно вплине на ситуацію на фронті.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі телеканалу FreeДом.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, будь-яке постачання зброї армії росії – «це погані новини для передової лінії фронту», проте передача північнокорейського озброєння не вирішить проблеми ворога у сфері високоточної та високотехнологічної зброї.

«Не можна говорити, що це кардинально змінить хід війни. Так, безперечно, це допоможе окупантам продовжувати оборонні операції. Але, з іншого боку, це також може інтенсифікувати допомогу з боку вільного світу та демократичних країн для України. Тому катастрофи із цього робити не потрібно», – повідомив Юсов.

Представник ГУР також зазначив, що переговори путіна та Кім Чен Ина про можливі постачання зброї загалом свідчать про те, що росія має значні проблеми із забезпеченням окупаційних військ.

Нагадаємо, що диктатори володимир путін і Кім Чен Ин зустрілися сьогодні на космодромі Восточний. Північнокорейський лідер заявив, що впевнений у перемозі російської армії «у священній боротьбі».

За інформацією західних спецслужб, росія сподівається отримати від Північної Кореї артилерійські снаряди та ракети малої дальності. У відповідь Пхеньян розраховує отримати валюту, зерно, військові технології чи нафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: