Кім Чен Ин заявив про прагнення «триматися за руку» з путіним та співпрацювати з росією

Читать на русском
Кім Чен Ин виступив із посланням путіну з нагоди національного дня росії, фактично захищаючи його рішення вторгнутися в Україну та демонструючи підтримку та солідарність.
Лідер КНДР Кім Чен ИнФото: KCNA

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин надіслав російському диктатору володимиру путіну привітання з національним днем росії та висловив бажання зміцнювати «стратегічне співробітництво».

Про це пише державне ЗМІ Північної Кореї KCNA.

«Ин у своєму посланні підтвердив свою готовність прагнути до більш тісної стратегічної співпраці між КНДР і росією, міцно тримаючись за руки з російським президентом, відповідно до спільного прагнення народів двох країн досягти великої мети побудови могутньої країни та надійного захисту глобального миру та безпеки», – йдеться в повідомленні.

Крім того, північнокорейський лідер вважає, що «російський народ бореться за здійснення священної справи збереження суверенних прав, розвитку та інтересів своєї країни проти свавілля і сваволі імперіалістів».

Зазначимо, Північна Корея намагалася налагодити тісніші стосунки з Кремлем і підтримала Москву після вторгнення рф в Україну у 2022 році, звинувачуючи «гегемоністську політику» та «свавілля» США і Заходу.

Нагадаємо, заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв погрожує «озброїти КНДР», якщо Південна Корея почне надавати Україні військову допомогу.

Також повідомлялося, що Кім Чен Ин закликав наростити темпи виробництва збройових ядерних матеріалів.

Раніше в матеріалі Reuters повідомлялося, що Кім Чен Ин намагається створити «найсильнішу ядерну силу у світі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: