Війська рф відновили наступ поблизу Авдіївки – ISW

Читать на русском
Російські окупаційні війська відновили наступ у районі Авдіївки та незначно просунулися вперед. Про це повідомляє ISW.
Фото: radiosvoboda.org

20 жовтня війська відновили наступальні операції у районі Авдіївки та незначно просунулися вперед.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Втрати рф в техніці після початку наступу на Авдіївку вп'ятеро перевищують українські – ЗМІРосійська армія, за даними аналітиків, за шість днів наступу на Авдіївку втратила 118 одиниць техніки, ЗСУ за цей період – 25 одиниць.

Аналітики вважають, що перша спроба наступу військ рф призвела до значних втрат.

«Те, що російські війська перегрупувалися та відновили наступ, говорить про те, що або росіяни думають, що їм дійсно вдасться взяти Авдіївку, або про те, що їх військове командування погано розставляє пріоритети наступальних операцій, ігноруючи значні втрати техніки та особового складу», – зазначають експерти.

Згідно з геолокаційними кадрами від 20 жовтня, російські війська незначно просунулися на захід від Красногорівки (5 км на північ від Авдіївки).

За інформацією російських та українських джерел, війська рф захопили український опорний пункт біля терикону на північний схід від Авдіївки, просунулися до залізничної станції на північ від Авдіївки та просунулися біля ресторану «Царська охота» на південь від Авдіївки.

Також один з російських «воєнкорів» повідомив, що окупаційні війська безуспішно атакували біля Сіверного (6 км на захід від Авдіївки), на південь від Авдіївки, поблизу Степового (8 км на північний захід від Авдіївки) та поблизу Новокалинового (11 км на північний захід від Авдіївки).

Крім того, є просування росіян до одного кілометра на лінії Степове-Бердичі (8-10 км на північний захід від Авдіївки) 19 жовтня, а 20 жовтня тривали бої під Бердичами.

Росіяни планують окупувати всю Донеччину до кінця року – голова Авдіївської МВАРосійські окупанти встановили нову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області – 31 грудня.

В Генштабі ЗСУ повідомили, що українські захисники відбили атаки росіян поблизу Авдіївки, Новокалинового, Степового, Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки) та Сіверного. Також повідомляється про велику кількість знищеної та пошкодженої техніки росіян, яку, за словами очільника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, вони намагаються відремонтувати ще в полі.

Російський військовий блогер поскаржився, що ефективність російського контрбатарейного вогню поблизу Авдіївки знижується через поганий зв’язок і неможливість накопичити боєприпаси перед наступом. Це є ще однією з причин високих втрат росіян у цьому районі. Однак це не змушує їх відмовитися від своїх наступальних намірів.

Нагадаємо, 20 жовтня Авдіївку відвідав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Напередодні на Авдіївському напрямку відбулося нове загострення.

14 жовтня стало відомо, що наступальні операції росіян біля Авдіївки зазнали невдачі.

Раніше в ГУР пояснили, чому росіяни готові вдатися до великих втрат під Авдіївкою.

Розвідка Британії оцінила шанси росіян захопити Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: