В Авдіївці не залишилося жодної вцілілої будівлі – МВА

Читать на русском
За останній тиждень загострення бойових дій Авдіївка змінювалася не щодня, а щогодини. Наразі місто фактично стало руїнами.
t.me/Donetsk_obl_prokuratura

В Авдіївці третій день спостерігається спад напруги, але не можна виключати другу спробу штурму. При цьому від міста вже майже нічого не залишилося, всі будівлі зруйновані.

Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

Втрати рф в техніці після початку наступу на Авдіївку вп'ятеро перевищують українські – ЗМІРосійська армія, за даними аналітиків, за шість днів наступу на Авдіївку втратила 118 одиниць техніки, ЗСУ за цей період – 25 одиниць.

«На жаль, у місті не залишилося жодної вцілілої будівлі. Їх не було і до цього загострення, але в ці дні місто змінювалося не щодня, а щогодини: сьогодні будинки обгорілі, але стоять, а завтра їх уже склали авіабомбами. Місто все горіло і навколо було чорно», – сказав він.

Водночас, за його словами, градус напруги в Авдіївці однозначно спадає.

«Вже пішла третя доба відтоді, як ми почали помічати, що обстрілів та ракетних ударів по території громади поменшало. Однак на позиціях тихіше не стає, там сотні обстрілів за добу ми чуємо», – розповів Барабаш.

Проте Барабаш припускає, що за кілька днів буде ще одна хвиля штурмових дій з боку росіян.

Нагадаємо, минулого тижня Авдіївка піддалася потужним штурмам та атакам російської армії. Цього тижня повідомлялося, що ситуація стала менш напруженою. ЗМІ повідомляли про те, яких втрат зазнали окупанти в Авдіївці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: