У ГУР пояснили, чому росіяни готові піти на великі втрати під Авдіївкою

Читать на русском
Російські війська зазнають величезних втрат під Авдіївкою, але вони готові пожертвувати ще більшою кількістю техніки та своїх солдатів.
Getty Images

Російські війська зазнають величезних втрат під Авдіївкою, але вони готові пожертвувати ще більшою кількістю техніки та особового складу. Для армії рф було поставлено політичне завдання захопити це місто.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону 19 жовтня.

Втрати рф в техніці після початку наступу на Авдіївку вп'ятеро перевищують українські – ЗМІРосійська армія, за даними аналітиків, за шість днів наступу на Авдіївку втратила 118 одиниць техніки, ЗСУ за цей період – 25 одиниць.

За його словами, вже зараз окупанти втратили під Авдіївкою понад 60 одиниць техніки.

«Це не остаточні цифри та втрати, очевидно, можуть бути і більшими у загарбників і в техніці, і в живій силі. Якщо говорити про Авдіївський напрямок, то втрати загарбників там відчутні. Вони не виправдані з погляду поставлених завдань та отриманих результатів», – сказав Юсов.

Представник ГУР пояснив ситуацію. Він назвав спроби росіян захопити Авдіївку «політичним завданням». Юсов зазначив, що окупанти для виконання політичної цілі готові вдатися до великих втрат як серед військ, так і серед техніки.

Нагадаємо, після потужних штурмів Авдіївки, які були минулого тижня, цього почали фіксувати спад інтенсивності атак. Проте сьогодні стало відомо про нове загострення в Авдіївці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: