Розвідка Британії оцінила шанси росіян захопити Авдіївку

Читать на русском
Російській армії не вдається захопити Авдіївку зараз і, ймовірно, вони не досягнуть успіху і в майбутньому.
Фото: dialog.ua

Російська армія продовжує широкомасштабний наступ на Авдіївку, але захопити місто їй, швидше за все, не вдасться.

Про це повідомило міністерство оборони Британії в Twitter у вівторок, 17 жовтня.

ЗМІ назвали орієнтовні втрати росіян під час наступу на АвдіївкуРосія під час наступу під Авдіївкою втратила близько 200 солдатів, понад 60 танків та БТР. Але відступати, незважаючи на такі втрати, не має наміру.

У розвідці констатують, що російські війська на Донеччині проводять загальновійськовий наступ на добре захищене місто Авдіївку, яке знаходиться на лінії фронту з 2014 року.

Авдіївка є серйозною перешкодою на шляху російських сил до досягнення їхньої ширшої мети взяття контролю над Донецькою областю, зазначає розвідка.

«Ймовірно, це буде найзначніша наступальна операція, вчинена росією як мінімум із січня 2023 року», – припускають у Британії.

Українські військові зараз стримують наступ росіян, тоді як останні втрачають важку техніку та особовий склад.

«Повільний прогрес і великі втрати, ймовірно, призвели до зміни повідомлень росії з наступу на активну оборону, оскільки успішне взяття Авдіївки здається дедалі більш малоймовірним у короткостроковій перспективі», – підсумували у відомстві.

Нагадаємо, раніше в ISW повідомили, що російські війська під Авдіївкою зазнають великих втрат. У ЗСУ розповідали, які цілі росіян у боях за Авдіївку. У самій Авдіївці лише вчора пішли на спад штурми російської армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: