До Авдіївки призупинили підвезення гуманітарної допомоги

Читать на русском
На шляху до Авдіївки зараз дуже нестабільна ситуація з обстрілами. Доставляти допомогу поки що небезпечно. Але у місті є резерви.
Фото: Zelenskiy / Official

Через загострення ситуації навколо Авдіївки Донецької області постачання гуманітарної допомоги до міста призупинено, але накопичених запасів вистачить на три місяці.

Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш у коментарі Українському радіо.

Розвідка Британії оцінила шанси росіян захопити АвдіївкуРосійській армії не вдається захопити Авдіївку зараз і, ймовірно, вони не досягнуть успіху і в майбутньому.

«Ми поки що припинили ввезення гуманітарної допомоги до міста, бо небезпечна дорога, 22 кілометри до Авдіївки, постійно під обстрілами. Втім, у місті накопичено резерви. Ми з початку повномасштабної війни намагалися ці резерви підтримувати з розрахунку на кількість населення, орієнтовно, на 2-2,5 місяці. Це і продукти харчування, і гігієна, є певний запас води», – зазначив він.

Також, за його словами, є кілька локацій зі свердловинами, влада у певний час запускає генератори, щоб піднімати цю воду, люди її набирають.

Барабаш зазначив, що якщо буде так, як три останні дні, то найближчим часом, якщо не станеться нова хвиля загострення, знову завозитимуть гуманітарну допомогу. Поки що вона накопичується на більш спокійних територіях.

Він додав, що градус напруги в Авдіївці знизився, але війська рф і далі намагаються атакувати. Проте ЗСУ готові до можливої нової фази загострення.

Нагадаємо, в Авдіївці з минулого тижня посилилися атаки та штурми росіян. І лише днями стало відомо, що штурми ворога пішли на спад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: