Втрати рф в техніці після початку наступу на Авдіївку вп'ятеро перевищують українські – ЗМІ

Читать на русском
Російська армія, за даними аналітиків, за шість днів наступу на Авдіївку втратила 118 одиниць техніки, ЗСУ за цей період – 25 одиниць.
Фото: Zelenskiy / Official

Після початку наступу на Авдіївку російські втрати у військовій техніці вп'ятеро перевищують українські. За шість днів наступу окупанти втратили щонайменше 118 одиниць техніки проти 25 в українській армії.

Про це повідомляє російське видання «Агентство» з посиланням на дані OSINT-проєкту Oryx.

За даними аналітиків, росія з 10 до 16 жовтня втратила 118 одиниць техніки, у тому числі 27 танків, 33 бойові машини піхоти та 8 бронетранспортерів.

Збройні сили України, за підрахунками Oryx, за цей же період втратили 25 одиниць техніки, серед яких чотири танки, чотири БМП та два БТР.

Нагадаємо, російська армія розпочала масштабний наступ у районі Авдіївки вранці 10 жовтня. За словами військових, раніше окупанти не розглядали Авдіївку як знакове місто, але на тлі провалів на фронті вирішили здобути хоч якусь перемогу.

13 жовтня стало відомо, що ворог перекинув під Авдіївку додаткові бригади.

Вчора у ЗСУ повідомили, що атаки росіян на Авдіївку продовжуються, але тиск ворога значно зменшився. На думку аналітиків ISW, наступальні операції росіян зазнали невдачі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: