Ворог видихається: в Авдіївці пішли на спад штурми російської армії

Читать на русском
Біля Авдіївки все ще гаряче, але в останні декілька днів поменшало штурмових дій окупантів та обстрілів.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Атаки російських військових на Авдіївку продовжуються, але тиск ворога значно зменшився. Число ракетних ударів за добу зменшилося більш ніж наполовину.

Про це розповів керівник Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш у ефірі телемарафону 16 жовтня.

ЗМІ назвали орієнтовні втрати росіян під час наступу на АвдіївкуРосія під час наступу під Авдіївкою втратила близько 200 солдатів, понад 60 танків та БТР. Але відступати, незважаючи на такі втрати, не має наміру.

«На напрямку все ще гаряче, але в останні пару днів помічаємо зменшення кількості штурмових дій щодо позицій, обстрілів, у тому числі авіаракетних, та роботи авіації в цілому. Якщо максимально у нас був зафіксований 31 авіаракетний удар за добу, то минулої доби їх було 12. Ми бачимо, що ворог видихається. Особливо це помітно у самому місті», – сказав він.

Барабаш додав, що за минулу добу було майже спокійно – були поодинокі прильоти по старій та центральній частині міста, але масованих обстрілів уночі не було.

Глава адміністрації уточнив, що за минулу добу немає загиблих та поранених серед мешканців міста. За його даними, у місті залишилося 1618 осіб, невеликими темпами триває евакуація – виїжджають лише по кілька осіб на добу.

Нагадаємо, минулого тижня в Авдіївці ворог влаштовував потужні штурми. В ISW писали про те, що війська рф стикаються зі значними проблемами під час атаки Авдіївки. ЗМІ назвали орієнтовні втрати росіян під час наступу на Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: