Росіяни планують окупувати всю Донеччину до кінця року – голова Авдіївської МВА

Читать на русском
Російські окупанти встановили нову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області – 31 грудня.
ukr.radio

Російські окупанти встановили нову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області – 31 грудня.

Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш в етері Українського радіо.

За його словами, окупанти поставили чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. Тепер це 31 грудня.

«Вони розуміють: якщо взяти висоту Авдіївки, то далі вже їм буде простіше дійти до Покровська і так далі. Тому Авдіївка для них вкрай важлива», – заявив голова МВА.

Барабаш підтвердив, що протягом останніх днів загарбники значно активізувались на Авдіївському напрямку, проте лінія оборони «як стояла, так і стоїть. Жодної стратегічної висоти їм не вдалося взяти».

Він також наголосив, що загарбники намагаються «скувати» українські сили на Авдіївському напрямку.

«Чому для них це важливо? По-перше, вони хочуть захопити ці висоти. Не дати можливості нам контролювати дуже серйозну ділянку фронту біля Донецька. Це понад 50 кілометрів лінії фронту. Це дуже багато. Тим більше це лінія фронту, яка наближена до Донецька. По-друге, трохи відвернути увагу і не дати можливості перекинути наші сили на інші напрямки», – сказав Барабаш.

Крім того, за його словами, окупанти чекали головного удару контрнаступу на Донецьк, і зараз вони подають ситуацію так, що буцімто запобігли цьому і почали першими наступальні дії. При цьому, за його словами, ворог зазнає дуже великих втрат.

Нагадаємо, цього тижня росіяни розпочали масовані штурми та атаки в районі Авдіївки.

Наразі ситуація там залишається дуже гарячою та напруженою. Однак цієї ночі вперше після загострення не було ракетних ударів ворога по місту. При цьому на позиціях ЗСУ тривають запеклі бої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: